رنگ و مش

هایلایت

آمبره

بالیاژ

سامبره

لولایت

دکاپاژ

کوتاهی

دکلره

اطلاعاتی در خصوص انواع رنگ مو

رنگ مو در واقع به دسته ای از رنگ دانه های مصنوعی یا طبیعی اطلاق می گیرد که از آن جهت رنگ آمیزی موها با هدف افزایش زیبایی به کار برده می شود. رنگ مختص به مو یکی از پرطرفدارترین و پرکاربردترین محصولات مو در سراسر دنیا می باشد. زیرا زمانی که بحث در مورد تغییر ظاهر است اولین چیزی که به ذهن هر شخصی می رسد تغییر دادن مدل مو یا رنگ آن می باشد. همچنین مو یکی از مهم ترین قسمت زیبایی ظاهری هر فرد بوده و رنگ آن می تواند تا حدودی شخص او را به نمایش بگذارد. از زمان مصر باستان تا حالا، رنگ کردن مو روشی برای افزایش زیبایی بوده و راه های انجام ان به مرور زمان تغییر کرده است. ولی اشتیاق به رنگ کردن مو تنها مسئله است که ثابت می باشد و از روزمرگی زنان حذف نمی شود.

وجود شناخت و اطلاعات کافی در مورد رنگ مو و نحوه رنگ کردن آن از اهمیت ویژه ای برخوردار است. بنابراین باید از چگونگی تاثیرگذاری رنگ ها روی مو اطلاع داشت. ملانین یا همان رنگ دانه های طبیعی مو که در سطح خارجی قرار گرفته اند باید رنگ شوند. زیرا رنگ تنها رنگ دانه های طبیعی مور را تحت تاثیر قرار می دهد. البته رنگ مختص مو از رنگ دانه های مصنوعی یا طبیعی تشکیل شده و هنگامی که روی مو می نشیند، رنگ تارها را به صورت موقت یا دائمی تغییر می دهد.

هر پیشه ای زبان خاص خود را می طلبد که رنگ مو از چنین قاعده ای مستثنی نیست. بنابراین هنگامی که آرایشگران حرفه ای با هم جمع می شوند مدام از واژه هایی همچون رنگ کردن مو به صورت دائم، موقت و نیمه دائم صحبت می کنند. حال طبق نظریه آرایشگران حرفه ای انواع رنگ کردن مو به شرح زیر می باشد.

رنگ مو دائمی

رنگ مو به صورت دائمی بئین معنا است که رنگ موهای مشتری را برای همیشه و دائمی تغییر می دهد. در این تکنیک کوتیکول های تشکیل دهنده سطح ساقه مو، باز نگه داشته می شوند و با نفوذ رنگ به عمق مو مجددا بسته می شوند. سپس رنگ برای همیشه در عمق مو باقی می ماند. در نتیجه چنین رنگی با گذشت زمان تغییر نمی کند و تفاوت بین موهای رنگ شده با موهای جدید رشد کرده به وضوح دیده می شود. همچنین رنگ دائم برای تیره کردن یا روشن کردن رنگ موها مورد استفاده قرار می گیرد تا موهای خاکستری را خیلی خوب پوشش دهد. البته دوام این رنگ ها نامحدود می باشد. زیرا برای همیشه ساختار مو را تغییر می دهد.

رنگ مو نیمه دائمی

این نوع رنگ مو یک فرمول با آمونیاک کم است که ترکیب آن با اکسیدان کم حجم ضروری می باشد. همچنین مکانیسم عملکرد رنگ نیمه دائمی به این شکل است که به آرامی رنگ سطح کوتیکول را باز می کند. سپس نفوذ رنگ به ساقه مو به آرامی و کاملا جزئی صورت می گیرد و فرمول آن خالص می باشد. رنگ نیمه دائمی انتخاب مناسبی جهت افزایش رنگ طبیعی مو بوده و بدون صدمه زدن به موی شخص به مرور زمان محو می شود. بنابراین افرادی که تا به حال از هیچ رنگی برای موهای خود استفاده نکرده اند گزینه مناسبی است. از دیگر مزیت های این نوع رنگ تغییر تناژ یا تیره کردن موها می باشد و براقیت خاصی به آن ها می بخشد. ماندگاری رنگ نیمه دائمی 4 الی 12 دفعه بعد از شستن مو با شامپو است.

رنگ مو موقتی

همان طور که از نامش پیداست این رنگ مو موقت می باشد و خیلی سریع رنگ آن را تغییر می دهد. رنگ موقتی به صورت اسپری و پودر در دسترس بوده و در زمان کوتاهی می تواند کل موها را بپوشاند. همچنین اگر موها مجدد رشد کنند با این رنگ موقت پوشش داده می شوند. ناگفته نماند که این رنگ با یک بار دوش گرفتن از بین خواهد رفت.

ویژگی های یک رنگ مو خوب

رنگ مختص به مو بایستی موهای شخص را درخشان و براق نماید. همچنین کل قسمت های مو را یکدست پوشش دهد و رنگی کاملا طبیعی ایجاد نماید. حال اگر رنگ نامرغوب و بی کیفیت باشد مو با رنگ کردن کدر و زمخت تر از قبل به نظر می رسد.

رنگ مناسب باید با پوست شخص سازگاری داشته باشد و باعث ایجاد واکنش های آلرژیک همچون قرمزی، سوزش یا خارش نشود. رنگ خوب مختص مو با چندین بار شستن کماکان ثابت می ماند و هیچ گونه تغییری را تجربه نمی کند.

نکات ایمنی هنگام استفاده از رنگ مو

  • رنگ مو نباید در بازه زمانی طولانی روی سر بماند.
  • بعد از تمام رنگ کردن مو بایستی پوست سر با آب به خوبی شست و شو داده شود.
  • نباید رنگ هایی با برندهای مختلف با هم ترکیب شوند.
  • رنگ مختص به مو سری برای رنگ کردن ابرو مناسب نیست.

هایلایت

یکی از تکنیک های پرطرفدار در رنگ مو، هایلایت است که رنگ طبیعی موها را جذابتر نشان می دهد. برای مثال رنگ موی شخصی قهوه ای تیره می باشد و قسمتی از موها را رنگ قهوه ای روشن نیز می زند که چنین تکنیکی هایلایت نام دارد. بنابراین قسمتی از موی شخص نسبت به رنگ طبیعی موها، برجسته تر و روشن تر دیده می شود. البته تکنیک هایلایت بسته به رنگ پوست و رنگ چشم شخص متفاوت می باشد. برای مثال اگر فرد پوست سبزه دارد باید هایلایت بلوند یا قهوه ای روشن استفاده کند. همچنین هایلایت برای بلوندها باید سایه نسبتا روشن تر باشد. حال افرادی که دارای موهای سیاه هستند برای هایلایت بایستی رنگ های طلایی یا قرمز گیلاسی به کار ببرند.

آمبره

یکی دیگر از تکنیک های محبوب در رنگ مو همان آمبره می باشد. در این تکنیک ریشه موها تیره و هرچه به طرف ساقه می روید رنگ را روشن تر نظاره می کنید. بنابراین انتهای موها روشن تر بوده و موها جلوه ای دو رنگ به خود می گیرند. البته برای ایجاد چنین تکنیکی باید انتهای مو با دکلره کاملا بی رنگ شود. سپس موها به دلخواه مشتری و متناسب با رنگ پوست و چشم رنگ شود. البته تکنیک آمبره در دو رنگ پر طرفدار آمبره دودی و آمبره یخی صورت می گیرد

بالیاژ

بالیاژ تنها یک رنگ به حساب نمی آید بلکه تکنیکی برای هایلایت کردن در رنگ مو به کار برده می شود. منبع پیدایش این تکنیک کشور فرانسه بوده که به معنای از این به آن سمت حرکت کردن می باشد. همان طور که در بالیاژ رنگ ها روی موها حرکت می کنند، استایلیست ها نیز برای اجرای این تکنیک، براش های خیلی ظریفی به کار می برند. بنابراین تکنیک بالیاژ بدون استفاده از فویل و در کمترین زمان ممکن هایلایتی زیبا به شما می بخشد. این تکنیک نقش یک روبان از هایلایت را داشته و در بخش بالایی موها می نشیند تا ظاهری مات به آن ها ببخشد.

مش

یکی از تکنیک های پر طرفدار و نسبتا قدیمی در رنگ مو، مش است. در این تکنیک رنگ زمینه مو نسبت به رنگ تارهای روشن شده در تضاد می باشند که ظاهری چشم نواز و زیبا به موها می بخشند. البته مش کردن موها با رنگ کردن معمولی کاملا متفاوت بوده و به دکلره کردن نیاز دارد. همچنین مش در انواع مختلفی به مشتری ارائه می شود و انتخاب نهایی آن به سلیقه مشتری بستگی دارد. حال انواع مش شامل هایلایت، لولایت، فریزینگ، سان لایت، مون لایت و لایت می باشد.